Bygg ett Attefall som ett hemmagym

Om du behöver mer utrymme hemma eller i sommarstugan är ett Attefallshus ett perfekt val. Du kan exempelvis använda det som ett extra sovrum när du får besök eller som en verkstad där du kan förvara dina verktyg.

Det går också att inreda ett Attefallshus som ett hemmagym om du inte har plats i det stora huset. Det finns flera olika modeller att välja, bland där en del av dem passar bättre än andra för ett hemmagym.

Regler för Attefall

Det finns flera regler som du måste följa när du ska bygga ett Attefallshus. Om den ska användas som en komplementbostad får den vara 30 kvadratmeter som högst. En komplementbostad ska vara inredd som en självständig bostad.

Om du ska använda Attefallshuset som en komplementbyggnad, det vill säga som ett gym, en gäststuga, ett förråd och så vidare så får storleken inte överskrida 25 kvadratmeter.

Du behöver inget bygglov för att uppföra ett Attefallshus på tomten men du behöver göra en bygganmälan. Handläggningstiden är kortare och om du uppfyller de regler som finns för Attefallshus kommer du inte få några problem.

Om du är sugen på att skaffa ett Attefallshus kan du besöka sorselestugan.se. Där hittar du en mängd olika hus och modeller.

This entry was posted in Tips.