Träna i hemmet

Att gå på gym kan kosta flera hundra kronor i månaden och man blir då tvungen att anpassa sina träningstider utifrån gymmets öppettider samtidigt som man allt för ofta får vänta vid de olika maskinerna. För vissa överväger ändå fördelarna med gymmet medan andra väljer att träna hemma.

Träning med hantlar

För det krävs inte många redskap för att få en allsidig träning i hemmet. En kostnad som man sparat in på några månader mot om man betalat gymavgiften. Köp ett basutbud av träningsredskap för att ha hemma och träna när du vill, var du vill och hur mycket du vill. Med gymmet hemma är det bara motivation och tid som sätter stopp.

Dra med Gummiband

Gummibandet är ett billigt och mycket effektivt träningsredskap som även är skonsamt mot kroppen. Det kan fästas i ett dörrhandtag och dras på en rad olika sätt för att träna upp både muskler och smidighet. För de som aldrig tränat tidigare är gummibandet ett mycket bra första steg för hemmaträning. Detta eftersom det är betydligt svårare att belasta kroppen fel med ett band än med hantlar eller skivstång.

Övningar utan redskap

Många som tänker på övningar hemma fastnar i de klassiska som situps och armhävningar. Men det finns mängder av betydligt bättre övningar som både bygger muskler, kondition och uthållighet. Vilka övningar man ska välja beror på individuella behov. Välj bland annat mellan Burpee, knäböj, utfall eller varianter på armhävningar. Det enda som krävs är träningskläder och motivation.

Hantlar

I ett komplett hemmagym bör det finnas hantlar som det går att justera tyngden på.  För även om det finns många bra övningar som går att utföra utan redskap så är det bra att kunna belasta armarna på olika sätt och med olika mycket tyngd. Dessutom finns det en många övningar för delar av både rygg och mage som innefattar hantlar.

Kettlebells

Kettlebells liknar kanonkulor med tjocka handtag, de har på vissa håll använts ganska länge men har blivit mer och mer vanliga även här. En fördel som kettlebells har över vanliga hantlar är att viktens läge i förhållandet till handtaget faktiskt ger en extra träning för bålen. Man kan använda dem till en rad olika övningar men de är nog mest idealiska för explosiva övningar som sätter stora muskler i arbete och bygger styrka samtidigt som förbränner fett.

Skivstång

Skivstången är ytterligare ett redskap man finner i många hemmagym och det är ett alldeles utmärkt redskap för dem som inställt sig på att bygga upp styrka. Det finns dessutom gott om utrymme att lägga till mer vikt så att man kan bli starkare utan att göra fler repetitioner.