Maximera din prestation

Att träna kontinuerligt är bra för både fysisk och psykiskt hälsa. Detta oavsett om det handlar om långa skogspromenader eller stenhårda pass med Body pump. Men det är bara en del av träningen. Vad man stoppar i sig är den andra delen.

Crossfit Workout

Det handlar om att ge kroppen chansen att återhämta sig och bygga muskler för att träningen ska ge så bra resultat som möjligt. Av den anledningen finns det kosttillskott på marknaden som är speciellt utvecklade för att ätas före, under eller efter träningen. Även om det kan vara fördel för alla som tränar att äta kosttillskott så är det främst styrketränare som väljer dessa produkter. Detta eftersom de främst är fokuserade på att bygga muskler. Uthållighet och kondition är inte lika lätt att påverka med tillskott.

Tre av de vanligaste tillskotten som finns på marknaden hamnar inom kategorierna proteinpulver, gainer och kreatin.

Protein

Proteinpulvret ger kroppen ett tillskott på protein vilket ökar muskelbyggandet. Av den anledningen ska den tas som ett mellanmål eller efter träningen.  Hur mycket man bör dricka är beroende på flera faktorer men det står alltid en doseringsanvisning på paketet.

Gainer

Gainer består även de av proteiner men främst av kolhydrater. Den passar inte lika bra till mellanmål på grund av dess sockerhalt men däremot mycket bra om man tränar väldigt mycket eller flera gånger per dag.

Kreatin

Hos de som styrketränar är kreatin ett mycket vanligt kosttillskott. Detta eftersom det passar till alla som tränar explosiva idrotter. Däremot är det inte något långsiktigt medel då det enbart ger resultat medan man äter det / så länge det finns i kroppen. Detta kan alltså drickas före och under de längre träningspassen.

Men…

Oavsett om det handlar om mat eller kosttillskott så kan man välja de med många E-ämnen, konserveringsmedel och andra onödiga substanser eller de produkterna helt utan detta. Det finns nämligen även kosttillskott som är betydligt mer naturliga. Tips på ett bra proteinpulver som inte innehåller onödiga tillsatser hittar du på grongava.se. Det är ett proteinpulver gjort av hampaprotein som är lätt för kroppen att absorbera, som passar perfekt som smoothie efter träningen.