Den viktiga munhälsan

Munnen är en viktig del av en frisk kropp. Det är munnen som all mat passerar och där vi stoppar i oss den näring som vi behöver. I munnen har vi miljontals bakterier och det är därför viktigt att hålla din mun ren och fräsch för att minska risken för dålig munhälsa.

Ta hand om din mun

Glöm inte att ta hand om din mun för att slippa onödiga och långdragna problem. Genom att arbeta förebyggande kan du motverkar symptom som du annars snabbt kan få vid dålig munhälsa. Att borsta tänderna två gånger dagligen, använda tandtråd, tungskrapa och ett munskölj med fluor är fyra enkla och snabba tips för att hålla munnen frisk och nöjd.

Om du har ont i munnen

Har du ont i munnen eller tänderna kan det vara ett tidigt tecken på att något inte står rätt till. Det finns många delar i munnen som kan skapa en dålig hälsa. Exempelvis är symptom som dålig andedräkt, ilande tänder, tandvärk, ont i tandköttet eller blåsor i munnen tyda på att du bör göra något åt din munhälsa. Om du har dagliga problem med munnen är det ett bra råd att sök hjälp i god tid.