Satsa på så mångsidig träning som möjligt

När det kommer till träning är självfallet allt du hinner med något positivt. Men om du verkligen vill se till att ge kroppen de bästa möjliga förutsättningarna finns det flera olika former av träning du bör göra plats för i träningsschemat.

Kondition

Konditionsträning ha många fördelar för både kropp och sinne. Det gör bland annat så du orkar mer i vardagen, kan stärka både muskler och skelett, öka blodvolymen, sänka stressnivåer, bidra till bättre sömn med mera. Konditionsträning kan också se ut på flera olika sätt, som löpning, cykling, simning och aerobics. Och även om du inte gillar kyla kan du fortsätta löp- och cykelträna även under vintern med hjälp av löpband eller träningscykel.

Styrka

Styrketräning är i grund till för att bygga upp styrkan i musklerna och innefattar mängder av olika övningar. En vanlig missuppfattning är att bara de som vill ha större muskler får något utav regelbunden styrketräning. Faktum är att styrketräning är bra för alla oavsett förutsättningar och du kan träna på maskiner, med fria vikter, med allehanda redskap eller bara använda kroppen som motstånd.

Balans

Balansträning är något som tyvärr många glömmer bort att inkludera i sitt träningsschema, men det är något alla borde satsa på. Det finns till och med riktigt bra och enkla hjälpmedel som du kan använda dig av för att få lite extra utmaning om du redan har ett ganska bra balanssinne. Detta kommer du ha väldigt stora fördelar av speciellt när du blir äldre då balanssinnet försämras med tiden. Fortsätter du att regelbundet inkludera balansövningar i din träning minskar du bland annat risken för fallskador på ålders höst. Och det är en tid då det kan vara väldigt farligt att ramla.