Toughest hinderbana – utmana dig själv

Många som har bestämt sig för att komma i form behöver ett tydligt mål för att orka hålla i sin träning. Det kan röra sig om allt från mindre checkpoints som en personlig tränare sätter upp åt en, till betydligt större mål som att springa Lidingöloppet, simma Vansbrosimmet, eller till och med delta under ett Toughest-event! Just det senaste exemplet är vad vi idag ska titta lite närmare på, då det är en otroligt rolig utmaning att fokusera sin träning mot, samt väldigt snart i antågande på svensk mark för de som redan nu skulle kunna tänkas vara intresserade av att delta!

För den som inte vet vad ett Toughest-lopp handlar om så är det inte mera svårförklarat än att det rör sig om en hinderbana. Det handlar dock inte om vilken hinderbana som helst, utan en som verkligen är essensen av utmanande om man väljer de tuffaste vägvalen rakt igenom. De allra flesta som är modiga nog att anta denna dunderutmaning behöver med allra störta sannolikhet förbereda sig genom att träna en hel del. För att klara banan bra behöver en deltagare bemästra allt ifrån styrka, kroppskontroll och kondition, samtidigt som man inte får vara rädd för att skita ner sig. Ja, det handlar helt enkelt inte om någon söndagsutflykt i parken, men trots detta så brukar deltagarna ha ett stort leende på läpparna, både innan och efter målgång (så fort de fått en chans att vila upp sig en del).

Nästa Toughestlopp på svensk mark går alldeles snart av stapeln den 16:e september i Umeå. För den som vill delta och bor på annan ort så rekommenderar vi att snabbt som attans boka ett rum på Elite.se och ännu snabbare boka biljetter till själva loppet på Toughest.se, för snart kan det mycket väl vara försent!